Exochorda macr. the bride

Vorige Artikel 10 van 59 Volgende
€ 8,75 (inclusief 9% btw)

Winterhard, rijkbloeiend, niet te groot, gemakkelijk te snoeien – een echte aanrader.
Er zijn wel meer planten die `The Bride` heten, want een plant met zo`n naam is natuurlijk een aardig - zij het wat afgezaagd - huwelijkscadeau, maar als er één plant is die aanpraak maakt op die naam, dan is het de exochorda. `The Bride` lijkt in bloei op een witte, weelderige bruidsjurk en is het stralend middelpunt van het tuinfeest waarbij andere tegelijkertijd bloeiende struiken als ribes en forsythia in het niet vallen.

Exochorda The Bride is geschikt voor de kleinste tuinen, want het struikje wordt nauwelijks meer dan anderhalve meter hoog. De grote witte bloemen waaronder het struikje in het voorjaar bijna bezwijkt, lijken nog witter door hun groene oogjes.

Zoals alle vroegbloeiende struiken kunnen ook parelstruiken onmiddellijk na de bloei gesnoeid worden. Snoei alle dunne zijtakjes weg om het volgende seizoen weer een waterval van bloesem te krijgen.

Exochorda`s houden van volle zon en van lichtzure grond, wat in het grootste deel van Nederland geen probleem zal zijn. Heeft u kalkrijke grond dan groot plantgat maken en in de turf planten

© 2006 - 2021 `t Veld Tuinplanten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel