500 gr. Hortensia blauw (incl. verzendkosten)

Artikel 2 van 2
€ 11,50 (inclusief btw)

500 gram Kali-aluin voor het blauw maken van uw hortenisa`s. De prijs is inclusief verzendkosten!!!!!!

Om de hydrangea op kalkrijke grond toch blauw te krijgen zul je gebruik moeten maken van Kali-aluin of Aluminiumsulfaat. Wij gebruiken zelf Kali-aluin en deze is ook bij ons verkrijgbaar. Je gebruikt 20-100 gram aluin, afhankelijk van de grootte van de plant. Een eenjarige kleine plant ong. 20 gram en een volwassen plant van ong. 1 meter doorsnee 100 gram. Kali-aluin voeg je in september toe. Je kunt dit op twee manieren doen:
Aangieten. Je lost 20-100 gram kali-aluin op in ruim lauw water en dit dicht bij de plant gieten. let op de aluin mag de bladeren niet raken!!
Strooien. Je strooit in september ong. 20-100 gram kali-aluin bij de plant en dat je hark je in. (je kunt dit het beste op één plaats doen om verbranding van de wortels te voorkomen). Achteraf moet de plant goed vochtig gehouden worden bij allebei de methoden. Op kalkrijke grond zul je dit elk jaar moeten herhalen. Om hydrangea’s intens (donker)blauw of (donker)paars te krijgen zul je ook nog een flinke hoeveelheid turf in het plantgat moeten doen.

Bij bestellen vooraf overmaken aanvinken aub. u krijgt dan van ons nog een bevestigingsmail met alle gegevens. Zodra de betaling dan bij ons binnen is wordt de bestelling verzonden. De bestelling wordt bezorgd via de pakketdienst van Post.nl

© 2006 - 2024 `t Veld Tuinplanten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel