Bomen snoeien

Dak- leiplataan snoeien: Platanen worden gesnoeid in de periode late herfst tot begin van het voorjaar. De snoei is niet zo moeilijk: laat de horizontaal groeiende takken ongemoeid, bindt ze eventueel (opnieuw) aan op de stellage. Verwijder van de horizontaal groeiende takken alleen het nieuwe schot, zodat de oude overblijven. Verder alles wat verticaal groeit op de horizontale scheuten zo laag mogelijk op de gesteltakken wegsnoeien.
Vormsnoei - Dak- en leiplataan moeten ieder jaar worden gesnoeid om de hoofdvorm erin te (be)houden. Bij een dakplataan worden alle verticaal gegroeide scheuten op de liggers weggesnoeid. De topeinden van de liggers worden teruggeknipt tot de gewenste uiterste lengte (op een buitenoog). Of worden als ze het uiteinde nog niet hebben bereikt met eenderde van de laatst gegroeide scheutlengte ingekort. Los zittende of jonge scheuten op de liggers (opnieuw) aanbinden.
Bij een leiplataan worden jonge scheuteinden van de liggers met eenderde van hun lengte ingekort. Is de uiterste lengte bereikt, behandel de ligger dan als een verticaal gegroeide scheut op een ligger. Die worden ieder jaar teruggezet op twee ogen gerekend vanaf de ligger. Alle overige, haaks op de ligger groeiende scheuten worden radicaal verwijderd.

Platanus acerfolia (gewone plataan)
Platanus orientalis minaret (iets kleiner blad, groeit wat langzamer dan acerfolia)
Platanus orientalis Mirkovec (langzaamgroeind, schitterdende mooie roodbrons herfstkleur)

Liquidambar snoeien: Snoeien einde herst tot begin voorjaar (begin november tot begin maart. Dood hout kan tijdens de zomer verwijderd worden. ) Nog heel jonge bomen kan met het beste in de zomer snoeien.

Photinia snoeien: heeft weinig snoei nodig. Als er al gesnoeid moet worden, dan is het vroege voorjaar de aangewezen tijd daarvoor. Heeft u een haag van photinia dan kan deze rustig twee keer per jaar gesnoeid worden, voorjaar en zomer. Loopt mooi uit met rode bladeren.

Fraxinus meczek snoeien: Snoeien in rust tussen herfst en de winter.

Quercus palustris green dwarf snoeien: Snoeien is vaak niet nodig alleen voor volle kroon. Kan in febr. maart gesnoeid worden.

Malus (sierappel)en Pyrus (sierpeer) snoeien: Snoeien is niet noodzakelijk. Als men snoeit dan direct na de  bloei, max. 1/3 in korten. (het slechte hout mag er natuurlijk altijd uit gehaald worden). Beste snoeien in april/mei of augustus (in elk geval niet als het vriest. Zuil fruit op ong. 20 cm. van de stam snoeien.

Tillia ( linde) snoeien: Gewone linde hoeft eigenlijk niet gesnoeid. De lei linde snoeien in late herfst , midden winter.

Acer platanoiedes: vraagt geen snoei, wilt u toch perse snoeien doe dit dan in de rust periode (winter)

Cercis: hoeft niet als men perse wil snoeien doe dit dan in de zomermmanden.

Fagus, carpinus, laurier (lei of gewoon): Kan men snoeien in juni en augustus.

Fruit bomen snoeien: Steen fruit bomen ( bijv. kersen, pezik enz.) van april tot half september, er zijn namelijk soorten die niet in de winter gesnoeid mogen worden.   Al het ander fruit kunt u het beste in de winter snoeien. Voor uitgebreide info verwijzen wij u naar: http://www.neerlandstuin.nl/snoeien/boomfruit.html

Er zijn teveel bomen om deze allemaal op te beschrijven. Daarom verwijzen wij voor meer over snoeien van bomen naar de site: http://www.neerlandstuin.nl/bomen.html
Hier vindt u ook veel info over snoeien, groei end. van heel veel soorten  bomen.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Aanbieding

Gastenboek

  • 07-11-2020 - Goed adres , ruime sortering altijd uitgebreid advies zelfs antwoord...  lees meer
  • 18-07-2020 - Geweldig adres.
    Goed advies en prachtige planten.
    Zeer tevreden. lees meer
  • 22-05-2020 - We hebben 9 hortensia's gehaald zeer tevreden
    Goeie service en...  lees meer
Plaats een bericht

Klantenservice

Contact
Openingstijden
On-line bestellen 
Afhaal/bezorgkosten
Betaling
Levering
Privacy policy
Algemene voorwaarden 

Kamer van koophandel 12054415
BTW ID-nummer: NL001371494B71

© 2006 - 2020 `t Veld Tuinplanten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel